Ga naar inhoud

Hoofdmenu:

 


   


OVER ONS:


Trainrein vof, een initiatief van Frans van den Bogaerd en Roel Smelt, is een firma die zich bezig houdt met de ontwikkeling, fabricage en verkoop van teugeldrukmeters. De jarenlange rijervaring, in combinatie met een technische achtergrond, heeft geleid tot ontwikkeling van een innovatief product.

In het dagelijks leven is Frans werkzaam als Engineering Manager bij een machinefabriek en Roel besteedt, na een langdurige carrière als zelfstandig beroepsfotograaf, veel tijd aan de restauratie van oldtimers.

In hun vrije tijd beoefenen beide mannen al decennia lang een gezamenlijke hobby: paardrijden. Bij Frans heeft altijd het zwaartepunt op het dressuurmatig rijden gelegen. De druk die tijdens het rijden op de teugel wordt uitgeoefend was een van de dingen die hem veelvuldig bezig hield. Hoewel er al meerdere, doorgaans prijzige, meetinstrumenten voor teugeldrukmeting bestonden, was hij op zoek naar een betaalbaar alternatief dat eenvoudig door de ruiter alleen te gebruiken moest zijn.

Toen Frans enkele jaren geleden de overstap maakte naar de manege waar Roel al jarenlang reed, ontmoetten en spraken beide heren elkaar regelmatig op de zondagochtend tijdens de wekelijkse buitenritten, waaraan zij beiden dikwijls deelnamen. Toen het item teugeldrukmeting hierbij ter sprake kwam, werd met de technische achtergrond van Frans en het zakelijk inzicht van Roel al snel het idee geboren om zelf een meetinstrument te ontwikkelen, waarmee ruiters meer controle zouden kunnen krijgen op de door hun gevoerde teugeldruk. De basis voor Trainrein  was gelegd.   

 

 
|