Ga naar inhoud

Hoofdmenu:

 


   

Wat is Trainrein?

Trainrein is een interactief meetinstrument dat een indicatie geeft van de kracht waarmee de ruiter via het bit aan de mond van het paard trekt.

Trainrein bestaat uit een complete teugel met aan de rechter- en linkerzijde een krachtopnemer en een ledlampje. Wanneer je met 5 kilogram of meer aan de teugel trekt, zal het ledlampje gaan branden. Uit onderzoek is gebleken dat ruiters vaak veel meer gewicht in de hand hebben dan ze zelf denken. Dit zegt niets over goed of fout, maar alleen dat je er zo hard aan trekt.
Het is een ruiterlijk streven om te proberen te rijden met minder druk op de teugels. Boeken over de rijkunst geven dit ook aan omdat de mond van het paard gevoelig is en het geven van zware hulpen ook een risico betekent voor het welzijn van het paard.

Voor wie is Trainrein bedoeld?

Trainrein is een betaalbaar meetinstrument voor dressuurmatig ingestelde ruiters die zichzelf durven te confronteren met de kracht waarmee ze aan de teugels trekken.

Trainrein is eeen musthave voor bedrijven die zich willen profileren als voorstanders van het bevorderen van het paardenwelzijn.

Manegebedrijven, instructeurs en ook ruiters die van zichzelf vinden dat ze regelmatig met een strenge hand rijden en daar iets aan willen doen.

Voor maneges, trainers en instructeurs die hun klanten - al dan niet tegen een vergoeding - gebruik willen laten maken van deze trainingstool.

Voordelen van de oefenteugel:

Trainingshulpmiddel dat bijdraagt aan het welzijn van paarden.

Goed controlemiddel voor ruiters om te zien of ze inderdaad een verantwoorde druk uitoefenen op de teugels en dus de mond van het paard.

Betaalbaar en eenvoudig inzetbaar.

Interactief en objectief. Ruiters ervaren het als leerzaam, nuttig en leuk!

Goed hulpmiddel om de verbinding met de mond van het paard te verfijnen.

Interessant hulpmiddel voor de bewustwording van ruiters.   

 

 
|